`

Becher story aneb jak to všechno začalo…

Dopis od Anthonyho mě donutil k jistému zamyšlení nad dlouhou cestou, kterou se ubíralo mé becherevangelium. I proto v tuto chvíli cítím povinnost odpovědět na jednu často kladenou otázku, kterou je možná vhodné na tomto místě a v tento slavnostní okamžik vysvětlit:

Kde začala moje nehynoucí láska k becherovce?

Takže to bylo tak milé děti…vše se zrodilo za jednoho chladného rána…

Ten víkend jsme se zrovna probudili na tzv. “luxusním čundru” (pozn. autora luxusní čundr = čundr na kterém za víkend neujdete více než dva kilometry) a to v CHKO na břehu Berounky, kde nás večerrr přřřed tím pokutoval přřříslušník CHKO za nedovolené přřřebývání (trrrochu více u toho rrráčkoval). Bylo to samozřejmě neoprávněně.

To co nás však probudilo byla jakási rodinka procházející  kolem nás a zpívající jakési písně ve kterých se až podezřele často vyskytovala slova haleluja, Ježíš a kruci (asi fix). Asi tušili, že tím někoho vzbudí tak si otec (dosti nápadně připomínající Rasputina) pro naši snadnější orientaci nesl před obličejem kříž a dívky držely prosté květy máků . Díky našemu superpohotovému fotografovi můžete tuto historickou scénu vidět i vy zde:

p1010037

Nebudu zde vůbec zapírat svoji mladickou nerozvážnost, ale přišlo mi to dost na hlavu. Jíž tehdá jsem byl velice pohotový mladý muž jehož geniální nápady měly rychlost blesku a proto jsem se jal okamžitě imitovat tento zvláštní výjev. Nutně jsem však potřeboval nějakou náhradu již zmíněného kříže. Co jsem rychlým hmatem našel je možné vidět na následující fotografii

p1010040

Ano byla to ona!!! Láhev, která se ještě toho času po mém boku vyskytovala velkým dílem náhody. V tuto historickou chvíli však došlo ke zvláštnímu splynutí, které si ještě teď vybavuji. Najednou byla tato směs bylin pozvednuta na božskou úroveň a dán jí nadpozemský rozměr. Najednou se stala předmětem zbožňování, naprosté oddanosti a byly do ní promítány všechny naše touhy po celý víkend. A jak už víte….nejenom po tento víkend.

Od tohoto okamžiku vstoupila Becherovka do mého života. Ano v některých chvílích ji mohlo být o něco méně…

FireOkrouhlo 031

jindy zase o trochu více…

DSCF5930

ale musím říct, že to stálo to za to…

bbbbbbeDSCF4209Silvestr_2008 259P1010093DSCF4827

Toť můj skromný příběh. Věřím, že i díky becherovce tu teď stojím léty a evolucí vypracován k dokonalosti :)

evoluce

Posted on
Monday, March 22nd, 2010
Tags:
Subscribe
Follow responses trough RSS 2.0 feed.
Trackback this entry from your own site.

3 Comments to “Becher story aneb jak to všechno začalo…”

Teda kdybych u toho nebyla, tak bych ti to ani nevěřila :D

July 7th, 2010
Radka

Pekne ty… :-)

June 21st, 2010
Zigloš

Tak takhle to bylo… slza mi ukápla, krásný příběh

March 24th, 2010
Saš
Srááát! Dobře já …aneb BECHEROVKA forever is proudly powered by WordPress
Revolt Basic theme. | Entries (RSS) and Comments (RSS).